Microsoft Educator Exchange 2015

Tiivis viikko takana. Nyt on junassa kotimatkalla aikaa pureskella viikon antia. Matka oli kokemuksena todella mahtava ja opettavainen. Päivien teemana oli courage, bravery ja leadership. Sitä toivat esille monet keynote-puhujat (Anthony Salcito, Ziauddin Yousafzai, Angela Maiers), jotka olivat taitavia voimaannuttamaan kuulijoitaan. Me todella voimaannuimme näistä päivistä. Löysimme itsestämme uusia ulottuvuuksia ja vahvuuksia, joita emme olisi uskoneet itsestämme löytyvän.

Oman learning activityn esitteleminen ihmisille englanniksi oli jännitävää, mutta oli hienoa huomata, että tekemämme työ herätti kiinnostusta. Saimme huomata tutustuessamme muiden projekteihin, että se mikä meille on perustyötä (projekti- tai ilmiölähtöinenopetus) nostetaan maailmalla erityiseksi tavaksi opettaa.

Suurimmaksi ponnistukseksi koimme globaalin ryhmätyön. Ryhmät oli muodostettu todella kansainvälisesti. Jouduimme tai pääsimme noin viiden hengen ryhmissä suunnittelemaan opetuskokonaisuuden, joka esiteltiin ja arvioitiin tuomariston edessä.

Työskentely ryhmässä oli antoisaa, mutta myös haastavaa kulttuuri- ja kielierojen takia. Oli kuitenkin hienoa huomata, että keskustelemalla yhteinen linja ja ajatus löytyi. Meistä ryhmätöiden suurin anti oli luomamme kontaktit ympäri maailmaa. Skype-tapaamisia on jo luokkien välille sovittu.

Ryhmätyössä meitä kuitenkin häiritsi tiukka aikataulu ja kilpailutus. Se johti siihen, että näinkin hieno mahdollisuus pedagogisiin keskusteluihin ja ajatusten vaihtoon, jäi kilpailun ja ”markkinoinnin” jalkoihin. Luovuuskin kärsi hieman. Vaikkakin ryhmätyön esittely tuomariston ja yleisön edessä jännitti, itsestä löytyi se sisäinen rohkeus, jolla tilanteesta selviytyi ”voittajana”.

Tapahtuma huipentui palkintojenjakotilaisuuteen ja illallisgaalaan. Parhaat tiimit palkittiin. Raisa sai kunniamaininnan OfficeMix-kilpailusta. Viikon kova aherrus sai arvoisensa päätöksen. Tunnelma oli rento ja vapautunut.

Summa summarum. Piia kiteytti viimeisenä iltana viikon pohdinnat. Me suomalaiset opettajat olemme hyviä, mutta suomalaisen mentaliteetin takia emme halua tehdä itsestämme suurta numeroa, (vaikka ehkä syytä olisi). Suomalaisen paras ”markkina-arvo” on olla nöyrästi rohkea.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s